Gratis offerte

No cure, no pay

24/7 spoedservice

Logo Loodgieter in Amersfoort

Daklekkage

Daklekkage Amersfoort

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

Daklekkage Amersfoort? Een daklekkage is een vervelend probleem dat veel schade aan kan richten. Voorkom grotere schades aan het houtwerk van het dak door de hulp van Loodgieter in Amersfoort in te schakelen. Neem contact op voor een afspraak en wij helpen je zo snel mogelijk van je daklekkage in Amersfoort af!

Lekdetectie Amersfoort

Herkennen daklekkage

Een daklekkage is ten eerste te herkennen aan vochtplekken. Het kan in sommige gevallen weken duren voordat de vochtplekken zichtbaar zijn.

Loslatend behang kan ook een aanwijzing zijn van een daklekkage. Het water verzwakt hierbij de lijm waardoor het behang los laat.

Schimmelvorming kan ook een aanwijzing zijn van een daklekkage. Schimmels zijn niet goed voor de gezondheid. Blootstelling aan schimmels kan leiden tot luchtweginfecties en ademhalingsproblemen.

Heb jij een daklekkage die je wilt verhelpen? Neem dan gerust contact op met Loodgieter in Amersfoort op 033 203 45 46

Oorzaak daklekkage

Een daklekkage kan op verschillende manieren ontstaan. De oorzaak van een lek bij een schuin dak zijn meestal kapotte dakpannen of dakpannen die niet goed aansluiten. Regenwater stroomt dan via de gaten en kieren naar binnen.

De oorzaak van een lekkage in een plat dak is meestaal een slechte afvoer van regenwater. Wanneer het water op het dak blijft staan kan er een daklekkage ontstaan. Het water sijpelt dan op den duur door de naden van het dak naar binnen.

De oorzaak bij huizen met een schoorsteen of dakkapel is meestal het daklood. Wanneer de randen en voegen beschadigd zijn kan het regenwater naar binnen dringen.

De gevolgen van een daklekkage

De gevolgen van een daklekkage kunnen groot zijn omdat een lek veel schade aan kan richten aan het houtwerk van het dak.

Een daklekkage zorgt voor schades die vaak niet direct zichtbaar zijn. Deze schades zorgen voor de meeste ellende en als het niet op tijd verholpen wordt kan het ook veel kosten om de schade te herstellen.

Wanneer een daklekkage niet snel verholpen wordt kan het houtwerk van het dak gaan rotten. Het hout verliest hierdoor zijn sterkte. In het ergste geval kan dit zorgen voor instortingsgevaar.

Schimmelvorming is ook een gevolg van een daklekkage. Het vocht en de warme omgeving is een perfecte broedplaats voor schimmels. Een ruimte met schimmels is geen gezonde leefomgeving. Schimmels zorgen namelijk voor ademhalingsproblemen en luchtweginfecties.

Bij een daklekkage is het dus belangrijk om het lek zo snel mogelijk te verhelpen. Hiermee kun je schade aan houtwerk en schimmelvorming voorkomen. Neem contact op met de Loodgieter in Amersfoort door te bellen naar 033 203 45 46

Daklekkage verhelpen

Het verhelpen van een daklekkage kan op verschillende manieren gedaan worden. Dit is afhankelijk van het dak en de oorzaak van de lekkage.

Een kapotte dakpan kan eenvoudig vervangen worden. Ook een lek in het daklood kunnen wij oplossen door het lood te vervangen.

Als de naden van een plat dak lekken kunnen wij vloeibare dakbedekking aanbrengen op het dak om de lekkage te verhelpen.

Heb jij onze hulp nodig bij een daklekkage? Bel dan nu Loodgieter in Amersfoort op 033 203 45 46

Lekdetectie Amersfoort

Heb jij een daklekkage waarvan je niet weet waar de lekkage zit ? Laat dan een lekdetectie uitvoeren door Loodgieter in Amersfoort.

Onze loodgieters beschikken over apparatuur met een infrarood warmtecamera waarmee de bron van elke lekkage binnen een mum van tijd gevonden is.

Wil jij een lekdetectie laten uitvoeren om een daklekkage te verhelpen? Maak dan snel een afspraak bij Loodgieter in Amersfoort om vandaag nog van de lekkage af te komen!

Spoed dakreparatie

Een spoed dakreparatie kan nodig zijn om nog meer schade te voorkomen. Daklekkages kunnen in een korte periode veel schade aanrichten aan het dak en de rest van het huis. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt om de schade te beperken.

Heb jij een daklekkage en wil je dat deze met spoed verholpen wordt? Neem dan nu contact op met de Loodgieter in Amersfoort via 033 203 45 46

Lekkage opsporen met behulp van lekdetectie in Amersfoort

Een lekkage kan ontzettend veel schade aanrichten. Daarom is het van belang om de het lek zo snel mogelijk op te sporen. Een lekkage is lang niet altijd zichtbaar.

Wanneer er vochtplekken ontstaan op plafonds en muren, dan zit de lekkage wellicht in de vloer of muur verstopt. Het opsporen van het lek is dan een stuk moeilijker.

Er zijn mensen die besluiten om de hele muur of vloer open te breken maar dat is vaak niet eens noodzakelijk. Dit levert meer schade op en kost onnodig veel energie en geld.

Met een lekdetectie kan een lekkage snel en eenvoudig worden opgespoord. Wil jij een lekdetectie in Amersfoort uit laten voeren? Neem dan contact op met ons loodgietersbedrijf via 033 203 45 46.

Wat is een lekdetectie?

Een lekdetectie is het opsporen van een lekkage die je niet met het blote oog kunt zien. Loodgieter in Amersfoort maakt gebruik van apparatuur met een infrarood warmtecamera om de bron van een lekkage te vinden. De bron is hiermee eenvoudig en bijzonder snel te vinden.

Waar wordt lekdetectie toegepast?

Lekdetectie wordt toegepast als het onduidelijk is waar de bron van de lekkage is.
Een lekdetectie kan vrijwel overal worden toegepast. Wij kunnen lekkages detecteren in zowel de woonkamer, gang, keuken, badkamer, slaapkamer, vloer, dak, kelder.

Het apparaat dat onze loodgieters gebruiken bij lekdetectie in Amersfoort spoort de bron van het lek op met behulp van een infrarood warmtecamera. Zo kunnen wij alle leidingen controleren op mogelijke lekken. Wanneer er een temperatuurverschil waargenomen wordt in de leiding, dan is dat vaak de bron van de lekkage.

Voorkom onnodige schade met lekdetectie in Amersfoort

Met een lekdetectie kan onnodige schade voorkomen worden omdat het niet langer noodzakelijk is om muren of vloeren open te breken. Dit scheelt een hoop tijd en geld om de schade te herstellen.

Doordat de bron nauwkeurig wordt opgespoord hoeft er maar een kleine ingreep gedaan te worden om de lekkage te dichten. Na het dichten van de lekkage hoeft er maar een klein gedeelte van de muur of vloer hersteld te worden. Bel nu met Loodgieter in Amersfoort voor meer informatie!

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

033 203 45 46

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Amersfoort

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

AMERSFOORT